Opmerkelijk

De slechtste wedstrijd uit de carrière van Luis Suárez in cijfers

01 juli 2020 12:25 Aangepast: 01 juli 2020 13:42
Beeld © Getty Images

Luis Suárez zal vannacht niet heel lekker geslapen hebben. De aanvaller van FC Barcelona speelde tegen Altético Madrid één van de slechtste wedstrijden uit zijn loopbaan. De statistieken van de Uruguayaan zijn werkelijk dramatisch te noemen.

Suárez speelde negentig minuten en kwam in die negentig minuten tot 39 balcontacten, het minst van alle spelers die op het veld stonden. Met dat balbezit deed hij overigens weinig tot niets. Eén keer schoot de oud-Ajacied op doel. Hij creëerde geen enkele kans en slaagde er de gehele wedstrijd niet één keer in om zijn man te passeren. 

Van de 39 keer dat de aanvaller de bal raakte in het 2-2 gelijkspel tegen Atlético leed hij ook nog eens acht keer balverlies. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messi sloopt Atlético-verdediging en maakt fenomenaal 700e doelpunt

Griezmann

Nog iets opmerkelijks uit de wedstrijd tussen Barcelona en Atlético is de rol van Antoine Griezmann. De man van 120 miljoen euro mocht Suárez niet uit zijn lijden verlossen en kwam pas in blessuretijd in het veld. Eén minuut mocht de Fransman meedoen. Het lukte hem in die minuut overigens wel om drie keer te bal te verspelen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Messi negeert trainer; Setién heeft spelersgroep niet onder controle (video)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore