Opschudding

Jongen (12) heeft spijt van opmerking richting Babel: 'Niks met racisme te maken'

30 juni 2020 16:53 Aangepast: 30 juni 2020 18:16
Beeld © Getty Images

Ryan Babel deelde vandaag in zijn Instagram-stories een bericht dat hij kreeg van een 12-jarige jongen. Daarbij plaatste de aanvaller een duidelijke foto van het kind met naam en toenaam. Babel dacht overigens dat hij te maken had met een 15-jarig kind. De ouders en de jongen zeggen tegenover VTBL erg geschrokken te zijn.

"Fuck jou, homo. Zielig persoon, rot toch op", stuurde de jongen naar de voetballer. Babel reageerde door een foto te plaatsen met daarbij de tekst: "15 jaar oud! De taal van onze nieuwe generatie."

De jongen blijkt nu geen 15 te zijn, maar pas 12. "Het is een actie van een 12-jarig kind dat zich op heeft laten jutten en stoer wilde zijn. Hij heeft de impact en de consequenties onderschat en heeft daar enorm veel spijt van. Laat duidelijk zijn dat het absoluut niets met racisme te maken heeft", laat zijn vader in een reactie tegenover VTBL weten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ryan Babel nagelt 12-jarige jongen aan schandpaal: 'Hoop dat je ouders harder gaan optreden'

Excuus

De ouders zijn direct na de ophef het gesprek met hun zoon aangegaan. "We hebben een goed gesprek gehad en daarin gaf hij aan er spijt van te hebben. Het heeft hem echt geraakt. Wij hopen nu met Ryan Babel in contact te kunnen komen om onze verontschuldigingen aan te bieden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore