Vraagtekens bij erehaag

'De Bruyne moet nu klappen voor spelers die zijn veters niet eens mogen strikken'

30 juni 2020 16:46 Aangepast: 01 juli 2020 09:10
Kevin de Bruyne Beeld © Getty Images

Liverpool kroonde zich vorige week tot kampioen van de Premier League. Traditiegetrouw vormt de volgende tegenstander een erehaag bij de opkomst, maar daar is niet iedereen het mee eens.

De grootste concurrent van Liverpool, Manchester City, is donderdag nota bene de tegenstander van de kersverse kampioen. "Natuurlijk gaan we gewoon een erehaag voor Liverpool vormen", zei City-manager Pep Guardiola eerder. "We willen Liverpool in ons stadion op een overweldigende manier begroeten. Dat doen we omdat ze het verdiend hebben."

Veters strikken

Danny Murphy, oud-speler van Liverpool, vindt dat onzin. "Het feit dat City donderdag een erehaag wil geven toont nederigheid en waardering voor de kwaliteit van Liverpool. Ik zou het niet willen doen, want het is niet oprecht. De fans willen niet dat je het doet, de spelers zelf willen het niet echt, het is allemaal voor het idee en het betekent niets", zegt hij tegen Talksport.

"Toen ik bij Liverpool speelde, en United werd kampioen, dan wist je dat ze beter waren. Je respecteert dat en doet je best om zoals hen te zijn. Zo weten ze dat je ze respecteert", aldus Murphy. Maar dat is volgens hem nu niet aan de hand. "Kevin De Bruyne is, waarschijnlijk, de beste middenvelder ter wereld, en hij moet applaudisseren en een erehaag geven voor spelers die zijn veters nog niet mogen strikken."

Geen verplichting

Een erehaag in de Premier League is een traditie geworden, maar geen verplichting. De eerste erehaag werd in 1955 gevormd door Manchester United voor Chelsea. In 1991 deden de spelers van Manchester United het opnieuw toen Arsenal zich kroonde tot landskampioen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klopp verbaasde zichzelf bij het kijken naar Manchester City

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore