Onrust

'Real Betis wil Barcelona-trainer Setién weer terug'

30 juni 2020 10:50
Quique Setién Beeld © Getty Images

De dagen van Quique Setién lijken na zes maanden bij FC Barcelona alweer geteld. Het voetbal onder de trainer is niet om over naar huis te schrijven en de club lijkt al bezig te zijn met een nieuwe hoofdtrainer. Real Betis, de oude club van Setién wil van de situatie gebruik maken.

De club uit Sevilla heeft namelijk sinds het ontslag van Rubi geen hoofdtrainer. Alexis Trujillo, een oud-speler van Betis is aangesteld als (interim-)opvolger.

Setién kent Real Betis goed en was daar voordat hij naar de Catalanen vertrok twee jaar hoofdtrainer. Zijn job bij FC Barcelona staat nu onder een immense druk en de kans lijkt groot dat hij binnenkort alweer zijn spullen kan pakken.

Achter de schermen lijkt het niet te boteren tussen de spelersgroep van de Catalanen en de trainersstaf. De Spaanse krant Marca meldde van de week dat er in de kleedkamer een heftige ruzie was tussen beide partijen.

Een andere krant, El Desmarque, meldt vandaag dat de voorzitter van Real Betis, José Miguel López Catalán, zijn oude trainer uit zijn lijden wil verlossen. Bij de presentatie van Setién bij FC Barcelona leek het er al op dat ook Real Betis in januari interesse had getoond in de 61-jarige oefenmeester.

''Vier dagen voor mijn aanstelling bij FC Barcelona had ik een vliegticket in mijn handen om ergens anders naartoe te gaan. Of dat Betis was? Dat ga ik nu niet zeggen. Misschien later ooit. Wanneer de tijd rijp is onthul ik het.''

Xavi?

Xavi wordt door het bestuur van FC Barcelona gezien als ideale opvolger van Setién. De oud-middenvelder van de Catalanen werd in januari al benaderd voor de job, maar weigerde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onrust in Barcelona: Xavi benaderd voor trainerschap, Messi negeert assistent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore