Liverpool

Klopp wil niets weten van standbeeld: 'Ik ben niet te vergelijken met die legendes'

29 juni 2020 15:15 Aangepast: 29 juni 2020 15:25

Jürgen Klopp werd afgelopen week kampioen met Liverpool en won eerder al de Champions League met The Reds. Veel supporters en ook Liverpool-legende Steven Gerrard vinden dat de Duitser een standbeeld moet krijgen bij het stadion. Klopp zelf wil daar niets van weten.

"Ik ben de manager van dit team en we hebben de landstitel gewonnen. Ik begrijp dat mensen daar heel positief naar kijken en dat doe ik zelf ook, maar je kunt mij niet vergelijken met legendes als Kenny Dalglish, Bob Paisley en Bill Shankly", aldus Klopp. 

Klopp ziet zichzelf ook niet als Liverpool-icoon. "Ik weet niet hoe lang Bill Shankly bij deze club heeft gezeten, maar hoe hij de club heeft opgebouwd van de tweede divisie is geweldig. Bob was altijd zijn assistent, werd hoofdtrainer en won vervolgens alles. En Kenny Dalglish speelde voor Liverpool, werd manager, werd speler-manager en was meteen succesvol."

De Duitser relativeert zijn eigen rol dan ook graag. "Ik werk hier nu 4,5 jaar en hou van de stad en van de club, maar je kunt mij absoluut niet vergelijken met die drie mannen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore