Opmerkelijk

Meer rode kaarten (2) dan minuten (0): Inter-doelman Berni is een cultheld

29 juni 2020 13:48 Aangepast: 29 juni 2020 14:24
Beeld © Pro Shots

De naam Tommaso Berni zegt niet iedere voetballiefhebber direct iets. De 37-jarige doelman van Inter is namelijk niet een hele bekende naam in voetballand, maar de keeper is wel een hele bijzondere speler.

In 2013, dus zeven jaar geleden, kwam Berni voor de laatste keer in actie. Destijds kwam hij uit voor Sampdoria. Vervolgens vertrok hij naar Torino om na een jaar Turijn te vertrekken naar zijn jeugdliefde Inter. Inmiddels staat hij daar alweer zes jaar onder contract. Hij keepte nog geen minuut, maar strijkt wel jaarlijks 200.000 euro netto op. Toch is hij een belangrijke speler voor de ploeg uit Milaan. 

Rode kaarten

Wat wel opvallend is zijn de statistieken van Berni dit seizoen. Al twee keer mocht hij vertrekken met een rode kaart. In de wedstrijd tegen Cagliari kreeg hij rood en ook afgelopen weekend tegen Parma was het raak en mocht de tweede doelman vertrekken. 

Kleedkamer

Maar waarom houdt Inter zo lang vast aan een doelman die nooit wordt gebruikt? Het schijnt dat hij van enorm belang is in de kleedkamer. Volgens Corriere della Sera laat hij nooit verstek gaan op de training, is hij belangrijk voor jonge spelers met zijn adviezen en helpt hij de trainers enorm. 

Het is de vraag of Berni ooit nog gaat debuteren voor zijn geliefde Inter, want inmiddels loopt hij met 37 jaar alweer tegen het einde van zijn loopbaan. Het zou hem in ieder geval gegund zijn. Voorlopig zit een debuut er nog niet in, want hij moet eerst zijn schorsing uitzitten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore