Voetbal

FC Twente wil Eljero Elia terug naar Nederland halen

29 juni 2020 10:28 Aangepast: 29 juni 2020 10:41
Beeld © Pro Shots

FC Twente hoopt Eljero Elia te kunnen verleiden tot een terugkeer naar de eredivisie. De club uit Enschede heeft zich inmiddels officieel gemeld bij de aanvaller.

Dat schrijft Voetbal International. Of Elia open staat voor een terugkeer naar Twente is nog onduidelijk. Hij heeft de directie van de club laten weten pas een besluit te willen nemen wanneer het seizoen er met zijn huidige club Basaksehir op zit. 

Eerder liet Elia tegenover VTBL al weten dat Twente een speciaal plekje heeft in zijn hart. Destijds ging het over een afgeketste terugkeer naar Feyenoord. De Rotterdammers staan nog altijd op 1 bij Elia, maar FC Twente blijft speciaal. "Feyenoord is gewoon een mooie club, net als FC Twente."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elia haalt uit: 'Alsof ik een of andere zwerver ben die niks voor Feyenoord heeft betekend'

El Ahmadi

FC Twente zet naast de komst van Elia ook in op de terugkeer van Karim El Ahmadi. De 35-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract bij Al-Ittihad uit Saoedi-Arabië en liet weten open te staan voor een terugkeer naar Enschede. 

"De gesprekken zijn goed. Hij wil graag, ook voor zijn toekomst als jeugdtrainer", aldus Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente tegenover RTV Oost. "Ik heb het gevoel dat het gaat lukken. Maar hij moet het zelf allemaal ook nog willen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore