Voetbal

Van Gaal ontkent anekdote uit biografie Sneijder

28 juni 2020 20:16 Aangepast: 29 juni 2020 14:44
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Louis van Gaal herkent niet alle verhalen die over hem zijn verteld in de biografie van Wesley Sneijder. Met name het verhaal over een incident met Jordy Clasie spreekt de coach tegen.

Volgens Sneijder ging het moment tijdens het WK 2014, toen Van Gaal bondscoach was van het Nederlands elftal, als volgt: "Er is iemand jarig", zei de bondscoach. "Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!"

Waarheid

De voormalig oefenmeester reageert bij het radioprogramma De Perstribune. "Zo is het niet gegaan. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat gezegd heb. Denkt u nou echt dat zijn (Sneijders, red.) waarheid, dé waarheid is? Ik herken dit helemaal niet.  Het eerste gedeelte is waar, maar het tweede niet. Ik heb niet gezegd dat hij (Clasie, red.) niet zou gaan spelen, want iedereen heeft gespeeld bij mij. Dat is juist de kracht van Louis van Gaal."

De middenvelder kwam uiteindelijk in actie tegen Argentinië (halve finale) en Brazilië (strijd om plek drie).

Sneijder en Van Gaal schopten het dat toernooi met Oranje tot de halve finale. Daarin werd met strafschoppen verloren van Argentinië. Dat moest zich in de finale weer gewonnen geven tegen Duitsland. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Wesley Sneijder trakteert kijkers op treffende Van Gaal-imitatie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore