Voetbal

Vrouw van Robben regelde afspraak over Groningen-terugkeer, Arjen wist van niks

28 juni 2020 17:16 Aangepast: 28 juni 2020 17:45
Beeld © Pro Shots / Andy Zuidema

Arjen Robben wist in eerste instantie niks van een afspraak met FC Groningen over zijn eventuele terugkeer als voetballer. Zaterdag werd bekendgemaakt dat de oud-international werkt aan een comeback.

Uit de persconferentie blijkt dat de Nederlander in eerste instantie geen weet had van een afspraak met de Groningen-directie. Zijn vrouw Bernadien had in het geheim afgesproken dat Mark-Jan Fledderus en Wouter Gudde naar Duitsland af zouden reizen op Hemelvaartsdag. "Ik was misschien wel een beetje verrast, maar tegelijkertijd ook dankbaar. Groningen mag mijn vrouw misschien nog wel meer dankbaar zijn", zegt de aanvaller, waarna een brede grijns volgt. 

Clubliefde

Robben legt uit waar het idee vandaan kwam. "Je stapt na 20 jaar uit de voetbalwereld. Je hebt heel veel samen gezien en beleefd. Maar Bernadien vond het idee om weer bij Groningen te spelen ook gewoon ontzettend mooi. Zij zag dit plan zitten en steunde me daarin. Nu gaan we weer als gezin naar huis. Clubliefde gaf uiteindelijk de doorslag. Bij een andere club, ook Bayern München, had ik dit niet meer gedaan."

Robben heeft in eerste instantie een contract getekend voor een jaar. Ook benadrukt hij dat het om een poging tot een comeback gaat. De 36-jarige dribbelaar kende tijdens zijn loopbaan een hoop blessureleed en heeft een jaar lang geen wedstrijd gespeeld, sinds hij stopte bij Bayern München.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Groningen toonde video Robben in stadion: 'Kreeg tranen in m'n ogen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore