Ontslag

Van Bommel: 'Sommige mensen werden nerveus bij PSV'

27 juni 2020 12:38 Aangepast: 27 juni 2020 12:44
Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Mark van Bommel weet nog niet waar zijn toekomst als trainer ligt. "Bij serieuze interesse zou Mino me op de hoogte brengen", doelt hij op zijn zaakwaarnemer Raiola. "Dat heeft hij nog niet gedaan. Dus ik heb niet het idee dat er iets heel concreets speelt nu."

Van Bommel werd vorig jaar december ontslagen bij PSV, na een nederlaag tegen Feyenoord (3-1) in De Kuip. "Daarna hebben zich wel clubs gemeld", vertelt hij aan het ANP. "Maar ik voelde er weinig voor om tussentijds in te stappen. Ik begin liever voorafgaand aan een heel seizoen. De Bundesliga zou wel bij me passen, Engeland zie ik ook wel zitten. Maar een mooie Italiaanse of Spaanse club zou ook goed kunnen."

Van Bommel baalt nog steeds hoe het is gelopen bij PSV. "Iedereen weet wat ik met die club heb", stelt hij. "Dan is het niet leuk als je daar ontslagen wordt. Maar het is niet anders. Nee, in mijn ogen was het niet nodig geweest. Ik heb na mijn ontslag geen speler slecht over mij horen praten. Ook de wisselspelers niet. Dat zegt wel wat. Ik heb nog steeds contact met sommige spelers daar. De resultaten waren even niet goed maar we verloren vrij onterecht van Feyenoord. We waren sterker in die wedstrijd. Sommige mensen werden helaas nerveus bij PSV. Dat is jammer."

Biografie Sneijder

Van Bommel was zaterdag te gast bij de presentatie van de biografie van Wesley Sneijder, die ook ambities heeft om ooit trainer te worden. "Dat kan hij zeker", denkt Van Bommel. "Maar hij zal eerst zijn diploma's moeten halen. Ik denk dat Wesley niet noodzakelijk eerst als jeugdtrainer moet beginnen. Bij hem gaat alles snel. Gooi hem maar voor de leeuwen."

De bij PSV ontslagen trainer komt voor in de biografie van Sneijder, die tijdens het EK van 2012 nog net tussenbeide kon komen toen Klaas-Jan Huntelaar in een ontbijtzaal van het spelershotel Van Bommel wilde aanvallen. "Die dingen gebeuren", zegt de voormalige middenvelder. "Ik heb er geen problemen mee dat Wesley dat vertelt. We waren op het EK van 2012 geen eenheid meer. Huntelaar had een goed seizoen achter de rug en legde zich niet zo maar neer bij een rol als tweede spits achter Robin van Persie. Het was een EK om snel te vergeten met drie nederlagen op rij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Sneijder denkt aan omkoping bij ontknoping 2007: 'Vraag me af wat daar is gebeurd'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore