Voetbal

AS Monaco haalt Musaba weg bij NEC

26 juni 2020 18:04 Aangepast: 26 juni 2020 18:10
Beeld © Pro Shots / Thomas Bakker

AS Monaco neemt Anthony Musaba over van NEC. De 19-jarige aanvaller heeft een contract voor vijf jaar getekend bij de Franse club. In de overeenkomst tussen de clubs staat dat NEC naast een transfersom een zogenoemd doorverkooppercentage krijgt als Musaba over enkele seizoenen weer naar aan andere club vertrekt.

Musaba debuteerde op 19 april 2019 in het eerste elftal van NEC. De in Beuningen geboren aanvaller kwam tot 31 officiële wedstrijden voor de Nijmeegse club uit de eerste divisie, waarin hij goed was voor negen doelpunten en vijf assists.

Algemeen directeur Wilco van Schaik zegt: ‘’We zijn als NEC enorm trots dat we met onze Voetbalacademie in staat zijn talenten aan topclubs in Europa af te leveren. De afgelopen jaren hebben al meerdere jeugdspelers deze weg bewandeld. Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen. We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling. Dit is een mooi compliment aan iedereen die elke dag, al jarenlang, hard en gedreven werkt zodat zulke miljoenentransfers kunnen plaatsvinden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Meijer hoofdtrainer NEC met De Groot als assistent

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore