Bijzonder

Alles wat Klopp bij zijn presentatie zei is uitgekomen

08 oktober 2020 06:53 Aangepast: 08 oktober 2020 10:38

Jürgen Klopp kan niet meer stuk in Liverpool. De Duitse trainer was al populair bij de supporters van The Reds, maar na de landstitel die vorig seizoen werd veiliggesteld is hij volksheld nummer 1. Tijdens zijn aanstelling, vandaag exact 5 jaar geleden, voorspelde Klopp al dat hij successen zou behalen met de club.

"Het is niet belangrijk wat mensen van je denken als je begint, maar wat mensen van je denken als je vertrekt", die woorden sprak Klopp tijdens zijn presentatie als trainer van Liverpool.

Geef ons tijd

Op het moment dat Klopp instapte bij Liverpool stond de club al een tijdje droog als het gaat om prijzen. Klopp beloofde prijzen, maar vroeg om geduld. "Geef ons alsjeblieft tijd om eraan te werken. Als we dit speciaal willen maken, heeft iedereen geduld nodig. We hoeven geen twintig jaar te wachten, maar als ik hier over vier jaar weer zit dan hebben we minstens één titel gewonnen. Zo niet; dan ga ik wel naar Zwisterland ofzo."

Inmiddels heeft Klopp vier prijzen gewonnen en dat zijn niet de minste. Eerst won hij de Champions League en vervolgens kwamen daar de Europese Supercup en het WK voor clubs bij. Sinds gisteren mag Liverpool zich ook officieel landskampioen noemen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klopp in tranen na landstitel: 'Deze is voor Kenny en voor Stevie'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore