Persconferenties

Koeman over VI-boycot Oranje: 'We gaan niemand weigeren'

26 juni 2020 03:28 Aangepast: 26 juni 2020 09:58
Ronald Koeman. Beeld © ANP

Bondscoach Ronald Koeman staat achter het boycotten van verslaggevers van Veronica Inside door zijn Oranjespelers. Toch zal hij het programma zelf in de toekomst te woord blijven staan rondom interlands.

Dat zegt de 57-jarige oud-international in een interview met De Telegraaf. "We gaan niemand weigeren", zegt Koeman. "Als ik een persconferentie geef, mag iedereen vragen stellen en daar geef ik antwoord op."

Statement op social media

Vorige week kondigden de internationals van Oranje in een statement op social media aan dat ze niet meer meewerken met verslaggevers van VI, dat volgens hen voor de zoveelste keer over de schreef was gegaan. In het programma werd gezegd dat het in Nederland wel meevalt met racisme. 'Weten we zeker dat het Akwasi niet was?' zei Johan Derksen toen een zwarte piet in beeld kwam. 

"Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma", was de boodschap die onder meer aanvoerder Virgil van Dijk deelde. "Die vond ik oké", zegt Koeman daarover.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Internationals Oranje boycotten Veronica Inside om uitspraken Johan Derksen

Over racisme zegt de bondscoach hetzelfde te denken als zijn spelers. "Ik denk dat de bewustwording door dit alles alleen maar sterker is geworden", zegt Koeman. "Als we met racisme te maken krijgen in een stadion, zal ik er ook achter staan dat de spelers van het veld lopen."

'Trainer, dit is zo belangrijk!'

Koeman had met Van Dijk gesproken voordat die het statement wereldkundig maakte. "Ik heb gevraagd: moet je het doen? Want je krijgt hem ook driedubbel terug soms. Hij zei: ’Trainer, dit is zo belangrijk!’ Als de groep unaniem is, steun ik je, antwoordde ik. ’Ga er voor, dan’. Zo is het gegaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranje blijft Veronica Inside ook na debat boycotten

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore