Voetbal

8 onthullingen over Yolanthe uit de biografie van Wesley Sneijder

27 juni 2020 15:42
Wesley en Yolanthe Beeld © ANP

Wie dacht dat de biografie van Wesley Sneijder alleen over zijn voetbalcarrière zou gaan, heeft het mis. 'Sneijder' staat vol passages over zijn relatie met Yolanthe Cabau. Hun eerste ontmoeting, dé zoen in de parkeergarage en hun scheiding: alles komt aan bod. En Wesley steekt, als het op de breuk aankomt, de hand in eigen boezem.

"Ik moet nog even uitzoeken hoe en wat, maar ik hoop dat we op een dag weer een gezin worden"

Hun eerste date

Als een bekende Nederlandse voetballer gaat daten met een showbizzbabe, is de kans natuurlijk groot dat de pers snel lucht krijgt van hun romance. Wesley was daarom erg voorzichtig. Hun eerste date vond niet plaats in een restaurant of bar, maar in het Amsterdamse Bos. "We kozen voor die plek, juist omdat we elkaar niet goed kenden. Als we ergens in een restaurant of bar hadden afgesproken, was dat direct in de publiciteit gekomen." Hun eerste afspraakje was dus low key. "Dat was erg leuk. Yolanthe is daarna naar haar huis gegaan, ik naar het mijne."

De eerste zoen

Wes en Yo hadden na hun eerste date veel contact en de wederzijdse gevoelens werden steeds sterker. Na een etentje met vrienden namen de twee afscheid van elkaar in een parkeergarage. Daar volgde hun eerste zoen. "Een foto van de kus haalde RTL Boulevard, waarna het hele mediacircus op gang kwam. De directie van de garage betreurde de gang van zaken, want die wist ook dat onze privacy was geschonden. Iemand die daar werkte had de beelden verkocht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wesley Sneijder: 'Vrouwen en drank reden breuk met Yolanthe'

Het aanzoek

Dat het dikke mik was tussen de twee, was voor Wesley al snel duidelijk. Na ongeveer drie maanden vroeg hij Yolanthe om bij hem in Madrid te komen wonen. "Yolanthe gaf me vanaf de eerste dag vleugels, ik voelde me ijzersterk en gelukkig." Niet gek dus dat hij haar ten huwelijk vroeg in een vliegtuig. In 2009 tussen kerst en oud en nieuw vloog het stel met vrienden en familie naar Dubai. "Ik was heel zenuwachtig want halverwege heb ik Yolanthe ten huwelijk gevraagd. Dat bleek hoog boven Istanboel te zijn, waar we een paar jaar later samen nog terechtkwamen."

Hun gezin

Het leek het stel helemaal voor de wind te gaan, maar moeder natuur gooide roet in het eten. "Yolanthe en ik besloten al snel dat we een kind wilden, nee, dat we kinderen wilden. Dat lukte maar moeizaam." Yolanthe volgde een intensieve behandeling om toch zwanger te kunnen worden. "Bij mij was het niet honderd procent in orde", vertelt Wesley. "Een geweldige domper. Des te groter was de blijdschap toen het uiteindelijk lukte."

Wesley had al een zoon, Jessey, uit een eerdere relatie. Het contact tussen vader en zoon was echter niet goed. Yolanthe bracht daar verandering in door met Jesseys moeder te praten. "Zonder haar had ik hem misschien jaren niet gezien. Ze vloog van land naar land om hem op te halen en na een paar dagen weer veilig thuis te brengen. Niets was haar te veel."

Yolanthes carrière

Door de carrière van Wesley kwam die van Yolanthe op een laag pitje te staan. Of zeg maar gerust: de pit werd uitgedraaid. Ze kreeg wel veel klussen aangeboden, maar de voetballer had daar moeite mee. "Ik had haar nodig. ‘Ik volg jou,’ zei ze. ‘Nu telt jouw sportieve loopbaan. Later komt misschien de mijne wel.’ Dat klinkt nu enorm romantisch, maar zo ging het. Zij cijferde zich weg."

De presentatrice slash actrice kreeg zelfs een rol in een Amerikaanse serie aangeboden; ze zou daar voor zeven jaar moeten tekenen. "Maar dat legde ze naast zich neer, een contract voor zeven jaar... Ik ging vóór, klootzak die ik was."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Yolanthe had pikante verrassing voor Sneijder: 'Hij moest even mee naar het toilet'

De avondjes van Wesley

Volgens Wesley ging het in de loop der tijd helemaal mis. Hij feestte veel met foute vrienden en hij kwam in aanraking met vrouwen en drank. "Het liep allemaal behoorlijk uit de hand." Yolanthe kreeg de wildste verhalen over haar man te horen, maar bleef vertrouwen in hem houden. "Maar de avonden werden erger en de verhalen dus ook. Ik zag de pijn en het ongeloof in haar ogen, ik kon haar nog amper aankijken."

De voetballer biechtte na lang dralen alles op. Hij was degene die het had verknald, benadrukt hij in het boek. "Ik mis niks bij Yolanthe, er is niks mis met haar. Wat het wel is? Roem, ego, geld. Macht. Lust."

Zijn uitspattingen zorgden voor veel pijn bij Yolanthe: "Het waren niet alleen de feestjes, het was ook mijn temperament, waardoor ik Yo niet altijd behandelde zoals het hoort."

De breuk

Yolanthe gaf Wesley nog een kans, maar hij bleef met foute vrienden omgaan. Genoeg was genoeg en Yo besloot niet meer over zich heen te laten lopen. "Ze kon het niet meer. Ik zag het aan haar. Ik was mijn droomvrouw en gezin kapot aan het maken."

Het contact nu

Hoewel de liefde voorbij is, is het stel nog goed bevriend met elkaar. Yolanthe woont met Xess Xava in Los Angeles en het plan was dat Wesley vaak die kant op zou komen. Nu spreken ze elkaar vanwege corona vooral via FaceTime. "Laatst babbelde ik met Xess, die in de huiskamer zat. Achter hem aan de muur hing een foto van ons drietjes. Toen brak ik."

Het stel is nog niet officieel gescheiden. "Ik ken het gerucht dat wij niet scheiden omdat een scheiding mij heel veel geld zou kosten en ik dat wil voorkomen. Geld heeft er helemaal niets mee te maken." Wesley geeft aan dat er geen haast is. Hij hoopt zelfs dat het ooit nog goedkomt. "Ik hoop dat we op een dag weer een gezin worden. Na alles heb ik minder recht van spreken. Ik ben gelukkig en dat ben ik al die jaren geweest, maar Yolanthe verdient het ook om gelukkig te zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wesley Sneijder over alcoholgebruik: 'Ik loog mezelf voor'

In de nieuwe biografie Sneijder vertelt Wesley ook nog over de bruiloft, het WK, zijn wilde pokeravonturen met Patrick Kluivert en nog veel meer. Het boek ligt nu in de winkel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore