Advies OMT

'Betaald voetbal met publiek vanaf september weer mogelijk'

24 juni 2020 05:18 Aangepast: 24 juni 2020 05:20
Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt, kan er vanaf 1 september weer gevoetbald worden mét publiek. Wel gelden er dan strenge voorwaarden, zo moeten supporters voortdurend anderhalve meter afstand kunnen houden.

Het kabinet maakt vandaag bekend welke coronamaatregelen er precies versoepeld gaan worden. Gisteren meldden bronnen al aan RTL Nieuws dat het maximumaantal voor groepen verdwijnt, zolang mensen 1,5 meter afstand aanhouden en voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet komt morgen met grote versoepeling maatregelen

Volgens De Telegraaf adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet dat publiek vanaf 1 september weer welkom is in de stadions. Wel blijft de anderhalvemeterregel gelden. Niet alleen ín het stadion, maar ook bij de in- en uitgangen moeten supporters onderling afstand kunnen houden.

Vanaf 1 september

Vorige week beweerde Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, al dat voetbalclubs vanaf 1 september weer met publiek zouden kunnen spelen. Bruls, die ook voorzitter van het landelijk Veiligheidsberaad is, zei dat de KNVB een goed plan heeft om mensen op gepaste afstand van elkaar naar het voetbal te laten kijken in een stadion.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore