Voetbal

Diemers wil bewijzen dat hij goed genoeg voor Feyenoord is

19 juni 2020 18:33

Mark Diemers greep zijn presentatie bij Feyenoord in De Kuip dankbaar aan om af te rekenen met een paar misverstanden en vooroordelen over hem. Nee, er lag nog geen akkoord met FC Groningen, nee, hij is niet voor Ajax en of hij goed genoeg is voor Feyenoord, dat zal de tijd leren. "Je weet nooit of het gaat lukken, maar ik heb er alle vertrouwen in, anders was ik niet naar deze fantastische club gekomen", liet de welbespraakte 26-jarige middenvelder weten. Hij komt over van Fortuna Sittard, waar hij de afgelopen twee seizoen een zeer gewaardeerde kracht was.

Diemers was eerder deze maand dicht bij een contract in Groningen, toen assistent-trainer John de Wolf vanuit De Kuip belde. "Of ik open stond voor Feyenoord, vroeg hij. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dit kon ik niet weigeren, een club als Feyenoord wijs je niet af. Ik ben 26 jaar, een cruciale leeftijd voor een profvoetballer. Het is voor mij een droomtransfer, ik ben supertrots dat ik dit heb kunnen bereiken."

Van woordbreuk ten opzichte van FC Groningen was volgens Diemers geen sprake. "Daar is veel over gezegd en geschreven. Ik was inderdaad in gesprek met FC Groningen, maar volgens ons was er geen akkoord. Het kwam erop neer dat ik er met Fortuna nog niet uit was en daar speelde Groningen ook weer een rol in. En toen kwam Feyenoord. Ik heb bij FC Groningen alles netjes uitgelegd. Ik ben altijd open en eerlijk geweest tegen de mensen van die club. Voor hen was het heel vervelend, maar ze gunden me deze transfer toch van harte, ondanks dat ze teleurgesteld zijn. Dat hoort bij het leven. Ik ga door, zij ook."

Waarmeken

Diemers beseft dat hij zich bij Feyenoord extra zal moeten waarmaken. "Als een speler van Fortuna overkomt, dan is vaak de eerste reactie: ja, die is niet goed genoeg. Nou, dan kan ik maar één ding doen en dat is bewijzen dat ik dat wél ben. Ik heb geen idee hoe lang ik daarvoor nodig heb. Ik wil er zo snel mogelijk staan."

Zijn vermeende voorliefde voor Ajax, die hij eerder uitsprak, zal hem bij Feyenoord nog wel even achtervolgen. "Ik heb anderhalf jaar geleden daarover iets gezegd, maar toen deed Ajax het heel erg goed in de Champions League. Dat vond ik heel erg knap en ik denk met mij heel Nederland. Ik ben echter absoluut niet voor Ajax. Ik heb eigenlijk nooit een echte voorkeur gehad. Ik ben heel blij en trots dat ik straks voor het legioen mag gaan spelen. Als ze het mij kwalijk blijven nemen, prima, dan moet ik nog harder werken om ook die mensen mee te krijgen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore