1 Kwalificatiewedstrijd

AZ start al in augustus aan nieuwe Europese seizoen

17 juni 2020 15:46 Aangepast: 17 juni 2020 16:26
Beeld © ProShots

De voorrondes van het nieuwe seizoen in de Champions League en de Europa League starten in augustus. Voor AZ betekent dit dat ze al een kwalificatiewedstrijd moet spelen voordat de competitie in september begint.

De kwalificatie wordt beslist in één duel in plaats van in twee. Behalve de laatste play-off voor de Champions League. AZ stroomt in de tweede voorronde van de Champions League in, zoals het nu lijkt staat die wedstrijd gepland voor 25 of 26 augustus. 

De voorrondes van de Europa League beginnen later. Willem II is de eerste Nederlandse club die in actie komt in de tweede kwalificatieronde, op 17 september. Feyenoord en PSV komen later in actie. Wanneer Ajax speelt en of ze meteen instromen in de groepsfase is nog niet bekend. De groepsfase van beide Europese toernooien staat gepland voor oktober. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Officieel: zo gaan de Champions League en Europa League verder

Of FC Utrecht alsnog een ticket krijgt, dat is uiterlijk 3 augustus bekend. Dan moeten alle bonden clubs hebben ingeschreven. Utrecht meent recht te hebben op een ticket voor de Europa League omdat de bekerfinale (Utrecht-Feyenoord) niet is gespeeld en Utrecht ook op basis van de ranglijst (een wedstrijd minder gespeeld) meent aanspraak te maken op een plek in de Europa League. 

De UEFA moest op zoek naar nieuwe speeldata vanwege het coronavirus. Ook interlands zijn opgeschoven. Bekijk hier alle beslissingen van de UEFA.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FC Utrecht wil bekerfinale op Bonaire: 'Het is heel serieus'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore