Voetbal

'Voor FC Utrecht 6 ton en voor Cambuur 425.000 euro'

16 juni 2020 20:29

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB wil 1,5 miljoen euro uit het solidariteitsfonds aanwenden om clubs te compenseren die door het stopzetten van de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn benadeeld. Het hoogste bedrag zou volgens goed ingevoerde bronnen naar FC Utrecht moeten gaan; de bekerfinalist kan op 6 ton rekenen. De clubs kunnen donderdag in de algemene vergadering betaald voetbal hun oordeel hierover vellen.

FC Utrecht zag de bekerfinale tegen Feyenoord niet doorgaan en liep als nummer 6 van de ranglijst Europees voetbal mis, terwijl er nog een wedstrijd moest worden ingehaald. De club uit de Domstad heeft bij de UEFA over deze gang van zaken een klacht ingediend en hoopt deze week van de UEFA op duidelijkheid.

Voor SC Cambuur heeft de KNVB een bedrag van 425.000 euro gereserveerd. De Friese ploeg was in de eerste divisie op weg naar het kampioenschap, maar moet door de coronacrisis nog minimaal een jaar wachten op de begeerde promotie. Ook de nummer 2 van de ranglijst, De Graafschap, kon het stapje hogerop niet maken en kan rekenen op 375.000 euro. De KNVB stelt voor NAC Breda en FC Volendam als periodekampioenen ieder voor een bedrag van 50.000 euro te compenseren.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore