Voetbal

Sterling laakt discriminatie minderheden in Engels voetbal

09 juni 2020 13:18 Aangepast: 09 juni 2020 14:00

De Engelse voetbalprof Raheem Sterling ziet ook discriminatie van zwarte voetballers in het Engelse betaald voetbal. Er zijn veel te weinig coaches en bestuurders van raciale minderheden, zegt hij tegen de BBC. Hij roept de Britse voetbalautoriteiten op daar nu wat aan te doen.

"Er zijn iets van vijfhonderd spelers in de Premier League, een derde is zwart en die heeft geen vertegenwoordiging in de top van het voetbal, geen vertegenwoordiging in de trainerstafs", zei de aanvaller van Manchester City.

Sterling komt met zijn aanklacht en pleidooi naar aanleiding van de protesten tegen racisme in Engeland die weer het gevolg zijn van de oproer onder de zwarte bevolking in de Verenigde Staten na de dood van George Floyd door hardhandig optreden van de politie. "De protesten zijn een goed begin, nu moeten er daden komen om dit land echt te veranderen."

Internationals

Sterling noemt het voorbeeld van vier aansprekende internationals. "Je hebt Steven Gerrard, Frank Lampard, Sol Campbell en Ashley Cole. Allemaal een geweldige carrière, allemaal gespeeld voor Engeland, allemaal keurig hun trainersdiploma's gehaald voor het hoogste niveau. De twee die niet de juiste kansen hebben gekregen, zijn de twee zwarte oud-spelers, Campbell en Cole."

Gerrard is de coach van het Schotse Rangers, Lampard van Chelsea. Campbell trainde twee clubs in lagere divisies en Cole leidt de junioren van Chelsea.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore