Serie A

Het onmogelijke kampioenschap van AC Milan: 36 doelpunten in 34 wedstrijden

08 juni 2020 13:11 Aangepast: 08 juni 2020 13:31
Beeld © Getty Images

AC Milan is de laatste jaren in verval, maar het blijft één van de grootste clubs van Italië. In het roemruchte verleden van de club viel veel te vieren. Zoals het landskampioenschap in het seizoen 1993-1994, al was dit een wel heel bijzonder kampioenschap.

Dat heeft alles te maken met het doelsaldo van de club. Na 34 wedstrijden stond de teller op slechts 36 treffers, clubs die zo weinig scoren doen over het algemeen nooit mee om de bovenste plekken. Dat bewijst de ranglijst van dat seizoen in de Serie A ook.

Udinese en Atalanta Bergamo degradeerden dat jaar naar het tweede niveau en dat met slechts één treffer minder dan kampioen AC Milan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Quiz: weet jij de opstellingen van PSV en AC Milan uit 2005 nog?

Saai voetbal

Voor de supporters van AC Milan viel er dat seizoen weinig te genieten. In 34 wedstrijden werd er negentien keer gewonnen, twaalf keer gelijkgespeeld en slechts drie keer verloren, maar grootse wedstrijden speelde Milan niet. De meest voorkomende uitslagen waren 1-0 en 0-0. Vijf keer werd er met een groter verschil dan één gewonnen (2-0). 

De meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen was op 31 oktober 1993. Toen won Milan met 2-3 op bezoek bij Sampdoria. Vijf doelpunten in één wedstrijd, het was een unicum dat jaar.

Topscorer

De topscorer van het minst productieve kampioenselftal van AC Milan ooit was Daniele Massaro. Hij eindigde op een teleurstellende veertiende plaats in het topscorersklassement met slechts elf doelpunten, maar met die elf doelpunten nam hij toch een groot deel van de productie voor zijn rekening. 

Champions League

In de Champions League was Milan een stuk beter op dreef, al was de 0-0 daar ook populair bij de Italianen. Uiteindelijk wonnen ze het toernooi op een manier die niet bij het seizoen paste. Met maar liefst 4-0 werd FC Barcelona in de finale namelijk verslagen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore