Voetbal

De Jong over advies Messi: 'Als hij het zegt, neem je dat aan'

07 juni 2020 16:30 Aangepast: 07 juni 2020 16:48
Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

Frenkie de Jong vertelt over de band met Lionel Messi op het veld. De Nederlander, die al snel een basiskracht is geworden bij FC Barcelona, denkt nog veel te kunnen leren van de Argentijn.

"Ik moet me aanpassen en dat gaat prima, maar ik kan nog veel beter", begint De Jong in gesprek met de BBC. "Ik ben op mijn best als ik niet de meest verdedigende middenvelder ben, maar ook niet de meest aanvallende. Als Lionel Messi aan het woord is en hij je advies geeft, dan neem je dat aan. Hij is immers verreweg de beste speler ter wereld. Als hij advies geeft, dan luister je. Soms geeft hij tijdens de wedstrijd aan dat ik dieper of juist meer vanaf de zijkant moet spelen. Het zijn kleine dingen, maar die maken wel het verschil."

"Niet het gevoel dat ze me wilden hebben"

De middenvelder gaat ook in op het proces rond zijn transfer naar de Catalanen. "Het was mijn droom om voor Barcelona te spelen. Buiten Nederland was het mijn favoriete club. Toen ze zich meldden en echt interesse hadden, maakten ze het makkelijk voor mij. In het begin had ik niet echt het gevoel dat Barcelona me wilde hebben. Toen ze zeiden dat ik een goede kans had om basisspeler te worden, was het makkelijk voor me."

Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu kwam naar Amsterdam om met De Jong te praten en was eerlijk. "Hij zei dat Guardiola geweldig was bij Barcelona en de beste trainer was, maar hij zei ook dat als ik van het leven wil genieten ik in Barcelona moest spelen." Hij begrijpt inmiddels wat daarmee werd bedoeld. "Als ik dan naar buiten kijk en het mooie weer zie, dan zijn dat de momenten waarop ik besef dat ik dit als kind altijd gewild heb. Ik ben erg gelukkig."

De Spaanse competitie begint volgende week weer, na een maandenlange pauze door de coronacrisis. Barcelona neemt het zaterdag om 22.00 uur op tegen Mallorca. Het is momenteel koploper met twee punten meer dan Real Madrid. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Frenkie de Jong is de fitste speler van FC Barcelona'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore