Voetbal

Sturing weer aan het hoofd van jeugdopleiding Vitesse

03 juni 2020 14:00

Edward Sturing zet zijn loopbaan bij Vitesse voort als hoofd van de jeugdopleiding, een functie die hij in Arnhem en bij PSV eerder bekleedde. De afgelopen maanden was hij interim-hoofdcoach bij de Arnhemse eredivisionist, nadat de Rus Leonid Sloetski in december opstapte. Sturing had best verder gewild, maar Vitesse presenteerde vorige week de Duitser Thomas Letsch als nieuwe hoofdtrainer.

Sturing, oud-speler ook van de club, volgt Aloys Wijnker op, die komende zomer manager voetbalbeleid wordt bij de KNVB. "Het belangrijkste vind ik dat ik van waarde kan zijn voor deze mooie club", zegt Sturing. "We hebben gesproken over de invulling van deze rol. Natuurlijk komen daar beleidsmatige zaken bij kijken, maar mijn passie ligt op het veld. Daarom zal ik in deze rol ook veelvuldig op het veld te vinden zijn, om jeugdspelers en trainers beter te maken. Het allerbelangrijkste in deze functie is om zoveel mogelijk spelers klaar te stomen voor het betaald voetbal."

Technisch directeur Johannes Spors ziet in Sturing de man om de clubcultuur te bewaken. "In deze rol kan hij binnen de academie de rode draad uitzetten en bewaken, spelers en trainers ontwikkelen en heeft hij volop ruimte om de Vitesse-cultuur te verankeren binnen de organisatie", aldus de Duitser, die sinds maart werkzaam is in Arnhem.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore