Coronavirus

Competitie afmaken was geen issue: 'Clubs wilden zelf niet'

03 juni 2020 12:37 Aangepast: 03 juni 2020 12:53
Beeld © Pro Shots

Het betaalde voetbal in Nederland ligt nog tot 1 september stil. Dat mag best opmerkelijk genoemd worden, aangezien in andere landen de draad qua voetbal weer wordt opgepakt. Is Nederland niet te vroeg gestopt? Volgens VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff niet.

Voetballen voor 1 september is nooit besproken in Den Haag. "Politiek is dat geen issue, omdat de clubs zelf hebben gezegd dat ze niet meer willen. De clubs waarvoor dat het meest nadelig uitviel, zoals AZ, zijn akkoord gegaan met stoppen". zegt Dijkhoff in gesprek met Voetbal International. 

Volgens Dijkhoff heeft de politiek er dan niets meer over te zeggen. "Wij gaan natuurlijk nooit zeggen dat ze moeten voetballen als ze zelf hebben besloten de competitie te beëindigen. Dan is het klaar. Scheelde ons weer een hoofdpijndossier." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Eredivisie half september hervat, in augustus onderling oefenen'

Plan

Wanneer de clubs hadden besloten om wel door te willen spelen, dan stond de politiek daar voor open. "Hadden ze willen doorvoetballen en was er een plan gekomen, dan hadden we dat moeten beoordelen. Net zoals met sportscholen is gebeurd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore