Voetbal

Ook in Bulgaarse voetbalcompetitie zijn fans weer welkom

02 juni 2020 20:01 Aangepast: 02 juni 2020 20:01

In navolging van onder meer Hongarije, Rusland en Polen zijn ook in de Bulgaarse voetbalcompetitie weer fans welkom in het stadion. Vanaf vrijdag, als het seizoen na de coronapauze met een ingekort speelschema wordt hervat, mogen de clubs maximaal 30 procent van de bezoekerscapaciteit op hun complex gebruiken.

Aanvankelijk had de Bulgaarse regering bepaald dat de herstart van de profcompetitie achter gesloten deuren moest plaatsvinden. Dat leidde echter tot veel kritiek vanuit de Bulgaarse voetbalwereld, vooral van vele supportersclubs. Die waren van mening dat het onder strikte voorwaarden wel degelijk mogelijk zou moeten zijn om toeschouwers bij de wedstrijden toe te laten, zonder daarmee de volksgezondheid in gevaar te brengen. De regering gaf uiteindelijk toch toestemming.

Het officiële aantal doden door het coronavirus stond dinsdag in Bulgarije op 144. Dat is relatief zeer laag voor Europese begrippen.

In de grote voetballanden Duitsland, Engeland, Spanje en Italië wordt het restant van het seizoen vooralsnog achter gesloten deuren afgewerkt.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore