Voetbal

Meijer hoofdtrainer NEC met De Groot als assistent

02 juni 2020 12:20 Aangepast: 02 juni 2020 13:35
Beeld © ProShots

Rogier Meijer begint bij NEC aan zijn eerste klus als zelfstandig hoofdtrainer. De 38-jarige Meijer ondertekent bij de eerstedivisieclub uit Nijmegen een contract voor één jaar, met een optie op nog een seizoen. De oud-profvoetballer van De Graafschap krijgt Ron de Groot naast zich als assistent.

Meijer werkt al enkele jaren bij NEC, eerst bij de jeugd en sinds vorig jaar als lid van de technische staf bij het eerste elftal. Afgelopen seizoen vormde Meijer een driemanschap met Adrie Bogers en François Gesthuizen. NEC stond op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie toen het seizoen als gevolg van de coronacrisis werd afgebroken.

Bogers en Gesthuizen gaan nu weg bij NEC, Meijer wordt in z'n eentje de hoofdverantwoordelijke. Clubicoon De Groot komt over van Jong NEC om Meijer te assisteren. "We willen de weg omhoog inzetten met elkaar en een NEC gaan laten zien waar iedereen trots op is én graag naar kijkt", aldus Meijer, die nog niet in bezit is van het hoogste trainersdiploma. Hij kon net als onder anderen Dirk Kuijt en Kevin Hofland de cursus UEFA Pro niet afronden vanwege de coronacrisis, maar de KNVB heeft hem dispensatie gegeven.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore