Ga naar de inhoud
Voetbal

Dit is wat Demy de Zeeuw verdient met zijn kledingmerk BALR.

Demy de Zeeuw besloot in 2015 te stoppen met voetballen. Achter de schermen was De Zeeuw al druk bezig met zijn toekomst. In 2013 werd namelijk het kledingmerk BALR opgericht door De Zeeuw en internetondernemers Ralph de Geus en Juul Manders. Eljero Elia en Gregory van der Wiel werden aandeelhouder en laatstgenoemde verkocht zijn aandelen in 2018.

Een slimme carrièreswitch van De Zeeuw. De oud-voetballer van onder meer Ajax en NAC Breda is erin geslaagd om van BALR. een miljoenenbedrijf te maken. Inmiddels beschikt hij over twee flagship stores en een outlet store. 

 

 

Dankzij zijn voetbalcarrière heeft De Zeeuw een aardig netwerken kunnen opbouwen. BALR. is uitgegroeid tot een bekend lifestyle merk. In het eerste jaar draaide de onderneming van De Zeeuw al een omzet van een miljoen euro. De afgelopen jaren steeg de omzet richting de tien miljoen euro. 

Dit jaar werd bekend dat de 37-jarige De Zeeuw in de Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs lijst staat. Met een vermogen van 15 miljoen euro heeft De Zeeuw zijn plekje in de lijst verdiend. "Mijn streven is gewoon om iets te doen wat ik leuk vind en te zorgen dat ik niet in het zwarte gat kom, zoals veel oud-voetballers", vertelt De Zeeuw in een uitgebreid interview met FunX.