Voetbal

'Preud'homme stopt als hoofdcoach van Standard Luik'

01 juni 2020 23:50

De Belgische oud-international Michel Preud'homme keert volgend seizoen niet terug als hoofdcoach van Standard Luik. Dat bracht Het Laatste Nieuws maandagavond naar buiten. De oud-doelman van de club had nog een contract voor een seizoen, maar hij zou het niet meer kunnen opbrengen om verder te gaan.

Preud'homme (61) blijft volgens de Belgische krant nog wel verbonden aan Standard Luik. Hij gaat door als technisch directeur, een functie die hij nu ook al vervult, en behoudt als vicevoorzitter ook zijn zetel in de raad van bestuur van de club. Standard Luik zal het nieuws over Preud'homme waarschijnlijk op korte termijn bekendmaken.

Preud'homme was bezig aan zijn derde termijn als hoofdcoach bij Standard. Hij begon in het seizoen 2001-2002. Daarna leidde hij de club uit Luik tussen 2006 en 2008 naar grote successen. Standard behaalde in 2008 de eerste landstitel in 25 jaar. Sinds de zomer van 2018 was Preud'homme opnieuw hoofdcoach van Standard, dat hij in de afgelopen twee seizoenen naar de derde en vijfde plaats leidde.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Preud'homme onlangs een aanbod van FC Twente afgeslagen om terug te keren als coach. De Belg was in het seizoen 2010-2011 al trainer van FC Twente, destijds de kampioen van Nederland. Onder leiding van Preud'homme veroverden de Tukkers de KNVB-beker.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore