Voetbal

Zes volle voetbalweken in Italiaanse Serie A

01 juni 2020 20:52

Het restant van het onderbroken seizoen in de Italiaanse Serie A zal in zes weken worden afgewerkt. Het nieuwe speelschema voor vier inhaalwedstrijden en twaalf complete competitieronden begint op 20 juni en eindigt op 2 augustus. Gedurende die periode zal er bijna op elke dag worden gevoetbald in de Serie A, die door de uitbraak van het coronavirus sinds 9 maart stilviel.

De meeste voetbalweekeinden in het resterende programma starten zaterdag en eindigen maandag. De midweekse speelschema's lopen van dinsdag tot en met donderdag. De meeste begintijden zijn vastgesteld op 19.30 uur of 21.45 uur. Voor enkele duels staat de aftrap om 17.15 uur genoteerd, een aanvangstijdstip waartegen de spelersvakbond nog altijd bezwaar maakt vanwege mogelijke tropische temperaturen.

De Serie A wordt op 20 juni hervat met de duels Torino - Parma en Verona - Cagliari. Een dag later worden de inhaalduels Atalanta - Sassuolo en Internazionale - Sampdoria afgewerkt.

Juventus en Bologna

Op 22 juni begint de 27e speelronde, met onder meer het duel tussen koploper Juventus en middenmoter Bologna, dat thuis speelt. Nummer 2 Lazio, dat 1 punt minder heeft dan de rivaal uit Turijn, gaat twee dagen later op bezoek bij nummer 4 Atalanta.

Nog voor de herstart van de Serie A zal de Coppa Italia worden afgerond. Op 13 juni staan de returns in de halve finales op het programma, met Juventus - AC Milan en Napoli - Internazionale. De bekerfinale staat in principe voor 17 juni op de agenda.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore