Voetbal

Voetballers MLS akkoord met salarisverlaging en zomertoernooi

01 juni 2020 10:01

De voetballers uit de Amerikaanse profcompetitie MLS nemen dit jaar genoegen met minder salaris. De spelersvakbond (MLSPA) ging akkoord met een pakket aan maatregelen om de kosten te drukken gedurende de coronacrisis. De vakbond gaf ook toestemming voor een 'zomertoernooi' in Orlando.

"Het was een moeilijke stemming in extreem uitdagende tijden, maar we hebben deze beslissing genomen om ervoor te zorgen dat de spelers zo snel mogelijk weer kunnen voetballen zodra het veilig genoeg is", aldus de MLSPA.

De MLS werd in maart na twee speelrondes stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Sinds afgelopen week mag er weer in kleine groepen getraind worden. Het is de bedoeling dat de 26 clubs binnenkort op een afgesloten resort in Florida, onderdeel van Disney World, wedstrijden gaan spelen.

Met Frank de Boer (Atlanta United) en de recent aangestelde Jaap Stam (FC Cincinnati) werken er twee Nederlandse trainers in de MLS. Stam heeft bij Cincinnati onder anderen Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jürgen Locadia in zijn selectie zitten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore