Feyenoord

Advocaat: 'Stam heeft één goede beslissing genomen bij Feyenoord: opstappen'

31 mei 2020 17:48 Aangepast: 31 mei 2020 17:59
Jaap Stam en Dick Advocaat Beeld © Pro Shots / Niels Boersema

Dick Advocaat heeft scherp gereageerd op de woorden van Jaap Stam. De oud-trainer van Feyenoord vindt dat hij een flink aandeel heeft in het huidige succes van de club, 'niet een beetje'.

"Voor Dick was het een perfect moment. Hij heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?" zo sprak Stam in het dagblad Trouw. Advocaat, zijn opvolger in Rotterdam, heeft bij Voetbal International gereageerd. Hij wil er niet te diep op in gaan en is kort van stof. "Jaap Stam heeft bij Feyenoord één goede beslissing genomen en dat is door op te stappen bij de club."

Niet persoonlijk

Stam heeft, om de soap compleet te maken, daar weer op gereageerd. "Wat Dick zegt klopt, het is ook een goede beslissing geweest. Maar waar het om gaat: wat ik heb gezegd, is absoluut niet persoonlijk bedoeld. Iedereen die mij kent, weet dat ik juist heel veel respect hebt voor wat Dick als trainer allemaal heeft gepresteerd. Het ging mij om het beeld dat is ontstaan."

De voormalig topverdediger heeft zijn volgende klus als coach inmiddels binnen. Hij gaat aan de slag bij FC Cincinnati. Ron Jans was daar tot februari van dit jaar actief als oefenmeester. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

De Boer en Stam mogen voorzichtig aan het werk in de VS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore