Ga naar de inhoud
'Nodige gevolgen'

Koeman 3 weken na hartproblemen alweer aan tafel bij BEAU

Ronald Koeman. Beeld © RTL

Bondscoach Ronald Koeman had voordat hij werd getroffen door ernstige hartproblemen al een afspraak met de cardioloog gemaakt. In zekere zin uit voorzorg. "Maar vanwege de coronacrisis werd die uitgesteld", zo onthulde hij bij Beau.

"Nu vraag ik mij af hoeveel mensen nu niet meer leven van wie ook zo'n afspraak is uitgesteld", vervolgde Koeman. "Het is een probleem dat de laatste weken veel is besproken." 

"Alles was in verband met corona gefixeerd op de ic's", zei de bondscoach. "In de familie Koeman komen vaker hartproblemen voor. Daarom had ik op 19 maart een afspraak gemaakt. Die ging niet door. Ja, met de nodige gevolgen."

Bekijk hier het fragment uit Beau: 

De 57-jarige Koeman kreeg ongeveer drie weken geleden na een rondje fietsen pijn op zijn borst. Per ambulance werd hij naar het AMC in Amsterdam gebracht, waar hij gedotterd werd.

"Ik zei tegen mijn vrouw: dit is echt niet goed. Bellen, 112", sprak Koeman over de bewuste middag waarop hij thuiskwam van het rondje fietsen. "Toen de ambulance kwam, bleek ik een hartinfarct te hebben gehad. Ik moest met spoed naar het ziekenhuis." 

'Voelde me superfit'

Koeman zegt zich inmiddels goed te voelen. "Ik zit aan de medicijnen. Drie keer in de week ga ik naar de fysiotherapeut om mijn conditie weer op peil te brengen." De bondscoach had de gezondheidsproblemen nooit zien aankomen. "Ik voelde me superfit, was kilo's kwijtgeraakt en fietste veel. Ik dacht dat ik de wereld aankon."

Mooi
Lees ook:
Mooi bericht van de bondscoach: 'Voel me zo gezond als een vis'