Voetbal

Coach Bosz: bijna alle spelers bij Leverkusen zijn twijfelachtig

28 mei 2020 19:01

Trainer Peter Bosz van de Duitse subtopper Bayer Leverkusen zuchtte eens diep toen hij de vraag kreeg welke spelers voor de uitwedstrijd vrijdag tegen SC Freiburg twijfelachtig zijn. "Dat zijn ze bijna allemaal", antwoordde hij. "En voor onze speelwijze hebben we toch echt spelers nodig die 100 procent fit zijn."

De ploeg van Bosz werd bij de hervatting van de Bundesliga met een zwaar programma geconfronteerd. Het duel met middenmoter Freiburg is de vierde wedstrijd voor Leverkusen in elf dagen en dat na een verre van optimale voorbereiding gedurende de coronastop.

"Voetbal is een contactsport", legde Bosz uit. "Je krijgt tikken die je tijdens de wedstrijd niet voelt. Pas een of twee dagen later denk je, hé, wat mankeer ik op die plek? Dat is vrij normaal en fysiek ook heel goed op te vangen als de volgende wedstrijd nog even op zich laat wachten. Maar als je snel weer moet aantreden, valt het niet mee om tijdig weer topfit te zijn."

Leverkusen verloor afgelopen dinsdag thuis met 1-4 van VfL Wolfsburg. Dat was de eerste nederlaag voor de ploeg van Bosz sinds 1 februari. "We hebben maandenlang zeer goed en zeer succesvol gespeeld. Nu hebben we een wedstrijd verloren. Tegen Freiburg moeten we laten zien dat het een slippertje was."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore