Bundesliga

De dag dat Robben rivaal Dortmund tot kampioen kroonde

26 mei 2020 07:06 Aangepast: 26 mei 2020 10:59

Vanavond staat de kraker tussen Borussia Dortmund en FC Bayern München op het programma. Een belangrijke wedstrijd met het oog op de titelstrijd. In 2012 was dit ook het geval, toen zette Dortmund een enorme stap richting het kampioenschap door een misser van Arjen Robben.

Op de dertigste speeldag van het seizoen 2011-2012 troffen de rivalen elkaar in Dortmund. BVB had voorafgaand aan de wedstrijd drie punten voorsprong op de concurrent uit München. Bij winst kon de ploeg van toenmalig trainer Jürgen Klopp de titel haast niet meer ontgaan. Na 68 minuten voetbal ging Robben neer in het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf een penalty en dus kreeg Bayern een kans om de titelrace weer volledig open te gooien. 

De Nederland faalde hopeloos en de stand bleef 0-0. Verdediger Neven Subotić beet Robben na het missen van de strafschop van alles toe. Een beeld dat inmiddels iconisch is in de Bundesliga-historie. Een kleine tien minuten later wist Robert Lewandowski aan de andere kant wel te scoren en dus nam Dortmund zes punten voorsprong op Bayern. 

Met nog vier wedstrijden te gaan bleek die voorsprong voldoende te zijn voor de titel. Dortmund-fans zien het moment waarop Robben faalde nog altijd als hét moment waarop hun ploeg de titel definitief in de wacht wist te slepen. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore