Ga naar de inhoud
Voetbal

De 10 meest legendarische Engelse uitspraken van Van Gaal

Beeld © Fotograaf/Getty Images

Vandaag in 2016 werd Louis van Gaal ontslagen bij Manchester United. De trainer werd wegens tegenvallende prestaties op straat gezet. De Nederlander zal vooral worden herinnerd aan zijn bijzondere uitspraken in het Engels. VTBL zet daarom de meest legendarische Engelse quotes van Van Gaal op een rijtje.

"It's always the goals that are counting"

Manchester United won op bezoek bij Southampton met 1-2. De thuisploeg speelde beter, maar uiteindelijk gaat het om de doelpunten, benadrukte Van Gaal.

"The three points are inside"

The Red Devils wonnen na een lastige wedstrijd met 1-0 van Crystal Palace. Een opgeluchte Van Gaal liet in een interview weten dat alleen de drie punten tellen.

 

"That is not very smart, that can I say"

Voorafgaand aan de stadsderby tussen Man United en Man City in 2014, liet Van Gaal aan zijn ploeg weten dat het belangrijk was om met elf spelers op het veld te blijven staan. Chris Smalling kreeg uiteindelijk een rode kaart en de trainer was na afloop woest.

 

"It's a question of time"

Van Gaal kreeg tijdens een interview de vraag hoelang zou het duren voordat zijn elftal 90 minuten lang kon presteren. Van Gaal liet weten dat het een kwestie van tijd zou zijn, alleen betekent kwestie helaas geen ‘question’ in het Engels

"We are running after the facts"

Het ging al een lange tijd niet goed met Manchester United. Van Gaal bleef zich maar ergeren aan het aantal tegendoelpunten en dat zijn team weer achter de feiten aan moest lopen. In het Nederlands zouden we deze uitspraak begrijpen, alleen in het Engels wat minder.

"And it is not open for discussion for the media. So. Point"

Van Gaal ging tijdens een persconferentie duidelijk niet in over de toekomst van David de Gea.

"One swallow does not make a summer"

Na een gelijkspel tegen Chelsea en winst op Swansea City was Van Gaal weer in topvorm tijdens een interview. Een leuke uitspraak, ook in het Engels!

 

"After that we are looking at upstairs or downstairs"

De ploeg van Van Gaal was in euforie na een overwinning op Arsenal. De oefenmeester ging gelijk in over de toekomst van Man United op de ranglijst.

"It's again the same song''

"Het is weer hetzelfde liedje." Uiteraard een heerlijk uitspraak in het Nederlands, maar Van Gaal toverde hem graag even om naar het Engels.

"That's another cook"

Na afloop van een wedstrijd tegen West Bromwich Albion werd Van Gaal gevraagd naar de volgende wedstrijd tegen Chelsea. "That’s another cook", antwoordde de trainer. De journalisten begrepen er niets van, tot dat Van Gaal het anders verwoordde. “Different level”. 

De
Lees ook
De 10 allerbeste uitspraken van Zlatan Ibrahimović