Interview

'Ik moet altijd rond 21.00 uur mijn telefoon inleveren bij mijn moeder'

22 mei 2020 09:41 Aangepast: 22 mei 2020 11:41
Beeld © Pro Shots

Mohamed Ihattaren was het afgelopen seizoen de uitblinker bij PSV. De pas net 18-jarige middenvelder maakte indruk met zijn spel, maar ook met zijn voorkomen. Toch kwam er kritiek op hem toen hij een gloednieuwe Audi RS6 kocht.

Gertjan Verbeek vond dat de voetballer 'geen enkel idee van deze wereld' had omdat hij in tijden van crisis een nieuwe auto kocht. Ihattaren zelf vindt dat onzin. "Ik heb er altijd hard voor gewerkt. Het was voor mij eigenlijk een droom die uitkwam, ik houd van auto’s. Het boeit me eigenlijk vrij weinig wat Gertjan Verbeek zegt. Hij had het volgens mij wel anders en beter kunnen verwoorden. Ik doe het totaal niet om patserig over te komen", zegt de PSV'er in de vlog van Brahim Lakhal op YouTube (zie onderaan).

Salaris inleveren

De spelers van PSV helpen de club juist in deze zware tijden door salaris in te leveren. Ihattaren vindt dat een goed besluit. "Het maakt mij niet zoveel uit. Ik wil gewoon weer zo snel mogelijk voetballen voor de fans. Als dat ten koste van een beetje salaris gaat, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Uiteindelijk gaat het er ook om dat je anderen helpt."

Moeder

Het talent mag dan profvoetballer zijn, hij leeft nog altijd netjes naar de regels van zijn moeder. "Ik moet altijd rond 21.00 uur mijn telefoon inleveren beneden, zodat ik een goede nachtrust heb. Er mogen geen televisies, computers of telefoons aanwezig zijn in mijn kamer. Wat heb je aan een telefoon tijdens je nachtrust? Eerst vraag je je af wanneer je je telefoon weer mee naar boven krijgt, maar nu denk ik: houd hem maar, ik heb hem toch niet nodig."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore