Tinus van Teunenbroek

Stam trainer van Cincinnati, maar club blundert met foto

21 mei 2020 19:32 Aangepast: 21 mei 2020 22:25
Beeld © Twitter FC Cincinnati

FC Cincinnati heeft de komst van trainer Jaap Stam bevestigd. De oud-verdediger wordt vrijdag online gepresenteerd via een videogesprek. De club stuurde ook een tweet de wereld in om het nieuws bekend te maken, maar veel mensen vroegen zich af: die man op de foto, is dat Jaap Stam wel? Nou, nee.

De man op de foto is Tinus van Teunenbroek, ontdekte Fox Sports, hij is jeugdtrainer van Ajax. Hoe het kan dat de club de verkeerde foto heeft gezet bij de presentatie van Stam is nog niet duidelijk, pijnlijk is het wel. Overigens wordt Stam wel de trainer van Cincinnati en niet Van Teunenbroek. In zijn presentatievideo zien we wel echt de topverdediger van weleer.    

Na ongeveer twee uur kwam de Amerikaanse club erachter dat ze een fout hadden gemaakt en werd een nieuwe foto geplaatst met als bijschrift: dit is de echte nieuwe trainer van de club. Nu wel met een foto van Jaap Stam. 

De originele tweet De originele tweet

Droom

In de video legt Stam uit waarom hij voor de Amerikaanse club koos. "Het is voor mij een droom voor een club als FC Cincinnati in de Verenigde Staten te werken", vertelt hij. "Ik heb altijd van Amerika gehouden. Ook de mentaliteit van de mensen spreekt me erg aan. Ze proberen vaak echt iets te bereiken. Het is voor mij een grote uitdaging om het hier goed te gaan doen."

"We zijn blij dat Jaap Stam hier hoofdtrainer is geworden", reageert algemeen manager Gerard Nijkamp. "Hij heeft veel ervaring als spelers bij de meest succesvolle clubs van de wereld. Jaap heeft zich ook als trainer bewezen. Ik weet zeker dat hij ons naar een nieuwe fase kan leiden. Naar veel nieuwe successen en een nieuw stadion. Hij zal ook onze spelers beter maken."

Corona

Voor Stam ligt in Cincinnati een contract voor 1,5 jaar klaar, met een optie op nog een seizoen. Het is nog niet bekend wanneer de 47-jarige trainer uit Kampen naar de VS kan vliegen. De Amerikaanse competitie MLS ligt al sinds maart stil vanwege de coronacrisis en het is onbekend wanneer er daar weer gevoetbald kan worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank de Boer in Amerika: 'Het ergste moet nog komen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore