Transformatie

Enorme transformatie Haaland: '12 kilo spiermassa in 15 maanden'

21 mei 2020 10:22
Beeld © Getty Images

Borussia Dortmund heeft met Erling Haaland een pareltje in huis. De Noorse spits is pas negentien jaar oud en onderging de afgelopen anderhalf jaar een wonderbaarlijke transformatie, dat zegt Borre Steenslid, de conditietrainer van Haaland in zijn tijd bij Molde FK.

Haaland is 1,94 m lang en weegt tegenwoordig 87 kilo. Dat is ook wel nodig in een zware competitie als de Duitse Bundesliga. Toen Haaland zeventien jaar oud werd ging de ontwikkeling van zijn lichaam opeens erg hard. ''Hij kwam twaalf kilo aan in spiermassa in vijftien maanden tijd. Ongelooflijk'', zegt Steenslid tegen AS.

Het was in die periode ook hard nodig om wat aan te komen. Haaland groeide in korte tijd twintig centimeter en dus was zijn lichaam uit balans volgens Steenslid. Het is niet gek dat Haaland zo'n atletisch lichaam heeft. Zijn ouders hebben namelijk allebei topsport beoefend. 

Droomstart

De spits kende een droomstart in de Bundesliga. Haaland maakte in zijn eerste twaalf optredens al dertien doelpunten voor Borussia Dortmund. Ook bij de hervatting van de competitie afgelopen weekend wist de Noor te scoren. 

 

 

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore