Clublied

Het meest opmerkelijke clublied van Nederland: 'Vur welleke club bende gai?'

20 mei 2020 15:04 Aangepast: 20 mei 2020 15:09

Je hebt clubliederen en je hebt clubliederen. Vaak zijn het liedjes over de clubkleuren of wordt er gezongen over de positieve punten van de club, in Helmond doen ze het anders. De Vender schreef het lied 'Vur welleke club bende gai', het is niet het originele clublied, maar de club heeft het lied wel omarmd.

Bij de opkomst van de spelers wordt het dan ook nog altijd trouw gedraaid. Het is een vrij controversieel lied. De vraag die steeds terugkeert is 'Voor welke club ben jij?' en dat is natuurlijk voor Helmond Sport. Tot dusverre nog weinig geks. Maar wie naar de tekst luistert kijk toch vreemd op.

Zo wordt er gezongen over geweld en mocht dat niet helpen, dan klimmen de fans op het veld. Het is een vette knipoog naar de achterban, die in het verleden nog wel eens wat wilde flikken. 

De boodschap in het lied is vooral dat het in Helmond niet gaat om grote successen. Ze waren vaak dichtbij promotie, maar het lukte steeds net niet. Het interesseert ze niets want, zoals in de tekst staat, ze pakken wel de meeste rode kaarten en dat vieren ze natuurlijk met een pilsje. Luister hier het cult-lied van Helmond Sport. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore