Throwback

Superboer jaagt grensrechter omver: 'Zo ben ik normaal niet'

20 mei 2020 09:06

PSV won elf jaar geleden eenvoudig met 0-3 op bezoek bij De Graafschap, de supporters van de Superboeren hadden het destijds gemunt op grensrechter Berry Simons. Zij vonden dat hij te veel in het voordeel van PSV besloot, één supporter ging daarin heel ver.

De destijds 29-jarige Felix Schaufeli klom het veld op en gaf Simons een flinke beuk. Het kwam hem op een stadionverbod van 15 jaar te staan. Hij had direct erg veel spijt. "Waarom ik het heb gedaan? Ik weet het niet. Zo ben ik normaal niet, maar nu trad ik buiten mezelf. Ik vond het een onterechte beslissing. Ik zat gewoon te praten met een kameraad toen het gebeurde. Ineens ben ik het veld opgerend", zei hij destijds in gesprek met De Gelderlander. 

Opmerkelijk was dat Schaufeli zelf ook grensrechter. Hij nam regelmatig de vlag er hand bij de amateur van DZC'68. Juist dat maakt zijn daad extra vreemd. "Toen kreeg ik regelmatig dingen naar m'n hoofd geslingerd. 'Ga er zelf dan staan', dacht ik toen. En nu heb ik zelf het slechte voorbeeld gegeven, onder het oog van mijn zoon die met zijn vrienden in het stadion zat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore