Voetbal

Driessen snapt niets van gedrag Cambuur en De Graafschap: 'Misselijkmakend'

15 mei 2020 07:26 Aangepast: 15 mei 2020 10:11
Beeld © Getty Images

SC Cambuur en De Graafschap promoveren definitief niet naar de Eredivisie. De twee clubs spanden een kort geding aan tegen de KNVB, maar kregen geen gehoor van de rechter. Het gedrag van SC Cambuur en De Graafschap kan Valentijn Driessen niet bekoren.

Dat schrijft hij in De Telegraaf. "Wat hij uitkraamde over Gudde", schrijft Driessen over De Graafschap-voorzitter Martin Mos. "'Een volstrekt ruggengraatloos persoon’ en ’nu staat hij weer met zijn grote waffel en witte schoentjes vooraan’ getuigt van asociaal gedrag. Misselijkmakend.”

“Normaal onthouden beleidsbepalers zich van commentaar als iets onder de rechter is. De Graaf en Ostendorp, nota bene een voormalig burgemeester, gingen aan de tafel bij Beau nog even flink los een paar uur na de rechtszitting. Ook het onschuldige RKC werd nog even gefileerd voor 900.000 televisiekijkers", aldus Driessen. "Met hun gedrag bewezen ze het imago van het betaald voetbal geen goede dienst."

Kort geding

SC Cambuur en De Graafschap stonden al met een been in de Eredivisie, maar omdat de competitie niet werd afgemaakt blijven zij met lege handen achter. De KNVB besloot geen promotie- en degradatieregeling toe te passen. De rechter steunde dat besluit.

"KNVB is binnen de bandbreedte gebleven die binnen de clubs is gecommuniceerd. Er is dus geen sprake geweest van zo'n gebrekkige procedure dat het besluit moet worden teruggedraaid", oordeelde de rechter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cambuur en De Graafschap verliezen 'belangrijkste duel van jaar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore