Nieuws

Mogelijk eerder profvoetbal in Nederland: 'Daar wil ik naar kijken'

13 mei 2020 19:10 Aangepast: 13 mei 2020 19:18
Beeld © Pro Shots

Minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Sport heeft voetbalminnend Nederland vanavond een sprankje hoop gegeven. Volgens hem is het namelijk mogelijk dat er eerder dan 1 september weer gevoetbald mag worden.

"Als het onder condities mogelijk zou zijn om het eerder te doen, dan wil ik daarnaar kijken", zegt hij in gesprek met de NOS.

De minister hoopt dat de KNVB snel met een plan gaat komen. "Het hangt ervan af onder welke condities dat dan zou kunnen. Dat is ook precies de reden dat we aan de KNVB hebben gevraagd: maak een plan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spelers Eredivisie kwart minder waard sinds corona-uitbraak

De KNVB laat in een reactie weten te werken aan een plan en kijkt naar de mogelijkheden om weer veilig te kunnen voetballen. "Er wordt met een realistische blik naar de nieuwe werkelijkheid, de maatregelen en mogelijkheden gekeken, los van exacte data. Dat doen we samen met de overheid."

 

VTBL gaat verhuizen

VTBL gaat op 18 mei verhuizen. Wil je nog steeds het laatste voetbalnieuws als eerste lezen en de vetste voetbalmomenten zien? Check onze socials of download de app van RTL Nieuws (Android/iOS). 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore