Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Bundesliga: zo moeten de spelers juichen na een goal

09 mei 2020 11:38 Aangepast: 09 mei 2020 11:50
Beeld © Pro Shots / imago

De Bundesliga gaat over een week weer van start na een maandenlange pauze. De Duitse bond heeft echter enkele instructies voor de spelers, die de verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan.

Het is de bedoeling dat spelers zoveel mogelijk afstand van elkaar houden. Tijdens het spel zelf gaat dat natuurlijk moeilijk, maar bij het juichen wordt gehoopt op een aanpassing. Het Duitse BILD heeft. een brief onderschept aan alle profclubs. Daarin staat dat er bij het vieren van een goal niet geknuffeld mag worden, of een high five kan worden gegeven. Als alternatief kunnen de spelers elkaar een kort elleboog- of voetcontact geven, om het heugelijke moment met elkaar te vieren. 

Verder is het belangrijk dat spelers elkaar geen high fives geven bij een wissel en dat ze niet op het veld spugen. Ook moeten de wisselspelers en coaches mondkapjes dragen. De coach mag deze bij instructies afzetten, maar moet dan 1,5 meter verwijderd zijn van zijn collega's. Ook: geen mascottes, geen handjes bij de toss en geen teamfoto's.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Het leven heeft weer zin: 5 redenen om uit te kijken naar de Bundesliga

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore