Voetbal

'Overleden' jeugdspeler Schalke 04 blijkt vier jaar later nog te leven

30 september 2020 10:01 Aangepast: 02 oktober 2020 12:50

Het meest opmerkelijke verhaal van dit jaar kwam uit Duitsland. Oud-Schalke 04 jeugdspeler Hianick Kamba werd vier jaar geleden doodverklaard na een auto-ongeluk in Congo. Later bleek dat Kamba helemaal nooit om het leven is gekomen bij het ongeluk. Zijn ex-vrouw wordt nu beschuldigd wegens verzekeringsfraude nadat zij een groot geldbedrag kreeg na de zogenaamde dood van de oud-voetballer.

Dat schreef het Duitse BILD. Vier jaar geleden brachten Evonik, de oude werkgever van Kamba, en zijn toenmalige club VfB Hüls het nieuws naar buiten dat Kamba was overleden in Congo. Inmiddels woont hij weer in Gelsenkirchen en heeft hij zijn oude baan weer terug. 

Proces

In 2018 stapte Kamba al naar de Duitse ambassade in Congo om te vertellen dat de verhalen over het ongeluk niet kloppen. Hij wilde destijds direct terug naar Duitsland, maar door een moeizaam lopend proces is hij pas sinds kort teruggekeerd naar Duitsland. 

Kamba zegt dat hij helemaal nooit betrokken is geweest bij het ongeluk. Hij werd tijdens een reis achtergelaten zonder geld, paspoort en telefoon. Er loopt inmiddels een zaak tegen zijn ex-vrouw wegens fraude, waarbij Kamba zelf getuige is. 

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore