Transfernieuws

'Neymar slaat tekenpremie van 100 miljoen af voor FC Barcelona'

04 mei 2020 12:11 Aangepast: 04 mei 2020 12:31
Beeld © Getty Images

Neymar wil nog steeds heel graag terugkeren naar FC Barcelona. Voor de Braziliaanse aanvaller zou geld geen rol meer spelen, want hij heeft zelfs een tekenpremie van 100 miljoen euro afgeslagen.

Dat meldt Mundo DeportivoDe 28-jarige Neymar zou van zijn huidige werkgever een aanbod hebben gekregen om tot 2022 bij te tekenen, maar dat heeft hij afgewezen. Hij zou hiermee een jaarsalaris van circa 50 miljoen euro hebben gekregen en een tekenbonus van maar liefst 100 miljoen euro.

Vanwege de huidige coronacrisis is Neymar zich ervan bewust dat de Catalanen niet zomaar zijn transfersom kunnen betalen. Hierdoor is hij zelfs bereid om vijftig procent van wat hij nu verdient bij Paris Saint-Germain in te leveren, om zo betaalbaar te zijn voor FC Barcelona. Volgens de krant ligt er sinds vorig jaar zomer al een mondeling akkoord, waarin de Spaanse club en Neymar erover uit waren dat hij net zoveel zou verdienen als in zijn eerste periode bij FC Barcelona.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

'Droomtransfer naar FC Barcelona lonkt voor Boadu'

Ondanks dat Neymar graag zou vertrekken uit Parijs, blijft de vraag hoe FC Barcelona de sterspeler kan betalen. De Braziliaan zou eventueel via de FIFA een vertrek kunnen afdwingen. Ook kunnen er spelers worden betrokken in een ruildeal.

In 2017 vertrok de Braziliaan voor een bedrag van 222 miljoen van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. Hij kwam in drie jaar 80 keer in actie en was 69 keer trefzeker voor de Parijzenaren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore