Toestand stabiel

Bondscoach Ronald Koeman met spoed geopereerd in ziekenhuis na hartproblemen

03 mei 2020 18:57 Aangepast: 03 mei 2020 20:39
Ronald Koeman Beeld © ANP

Bondscoach Ronald Koeman (57) is vanavond met hartproblemen opgenomen in het Amsterdams Medisch Centrum (AMC). Dat zegt zaakwaarnemer Rob Jansen tegen RTL Nieuws, na berichtgeving in de Telegraaf.

Het management van Koeman laat daarnaast in een persbericht weten dat de bondscoach vanavond last kreeg van klachten op de borst.

Koeman is inmiddels gedotterd en ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. "Hij is bij kennis en zal morgen weer naar huis kunnen", zegt zaakwaarnemer Jansen. Ook het management laat weten dat de operatie goed is verlopen.

'Gelukkig op tijd bij'

Koeman zal 'enige dagen rust moeten nemen' zodra hij weer naar huis kan. Jansen: "Gelukkig waren de artsen er op tijd bij."

De KNVB laat in een reactie aan RTL Nieuws weten dat 'iedereen is geschrokken'. "Voor nu is het belangrijk dat het goed met hem gaat, het enige dat telt is gezondheid."

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bondscoaches Koeman en Wiegman roepen op tot saamhorigheid

Met dotteren wordt de vernauwing in de kransslagader opgerekt met een soort ballonnetje, legt de Hartstichting uit. Daardoor kan er weer voldoende bloed doorheen stromen. "Meestal wordt er ook een stent geplaatst. Een stent is een soort veertje, zoals die in een balpen, dat de vaatwand ondersteunt. De stent voorkomt dat het bloedvat weer terugveert na de behandeling."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore