Nieuws

Cambuur-fans doneren geld: 'Zelfs mensen in schuldsanering geven iets'

02 mei 2020 17:54 Aangepast: 02 mei 2020 18:12
Beeld © Screenshot Twitter @SCCambuurLwd

De fans van SC Cambuur steunen de club financieel met een ludieke actie. Supporters konden vrijdag en zaterdag een sticker komen halen in het stadion met hun auto met de tekst 'Cambuur komt eraan' en geld doneren aan de club.

Via een autosticker drive-in konden fans in het stadion een sticker komen halen. In ruil voor de sticker doneerden de fans geld aan Cambuur. Financieel directeur Gerard van den Belt zegt in gesprek met het AD dat hij een opbrengst verwacht van minimaal een halve ton. “Het is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijk. Wat we nu meemaken is pure clubliefde. Een man verontschuldigde zich omdat hij maar vijf euro had gedoneerd. Hij zat in de schuldsanering maar geeft wel een substantieel deel aan Cambuur.”

Rechtszaak

Op 8 mei staat Cambuur samen met De Graafschap in een rechtszaak tegenover de KNVB om de beslissing van de voetbalbond aan te vechten. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie zijn het niet eens met het besluit om geen clubs te laten promoveren of degraderen dit seizoen.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kort geding De Graafschap en Cambuur dient op 8 mei in Utrecht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore