Voetbal

FC Utrecht zoekt steun bij UEFA: 'Positief gesprek gehad'

01 mei 2020 17:44 Aangepast: 01 mei 2020 18:13
Sean Klaiber van FC Utrecht, de club laat het er niet bij zitten Beeld © ProShots

FC Utrecht heeft contact gehad met de UEFA over de verdeling van de Europese tickets voor volgend seizoen. De Utrechters grijpen op dit moment overal naast, maar leggen zich niet zomaar neer bij die beslissing.

FC Utrecht stond met nog een wedstrijd tegoed drie punten achter op Willem II, dat wel Europa in mag, en bereikte de finale van de Nederlandse beker. De UEFA liet middels een brief aan alle bonden weten dat het Europese ticket van de bekerfinale op basis van de ranglijst weggegeven mag worden. De Domstedelingen staan daarom met lege handen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

UEFA steunt KNVB: geen Europees ticket voor FC Utrecht

FC Utrecht zocht contact met de UEFA. "Er is vanuit FC Utrecht behoefte aan opheldering", zeggen advocaten Frans de Weger en Jeroen Bedaux van FC Utrecht tegenover De Telegraaf. "We wilden sowieso voorkomen dat het besluit van de KNVB (waardoor FC Utrecht Europees voetbal misloopt, red.) zou worden bekrachtigd door de UEFA zonder het horen van de partij die schade lijdt."

Aanknopingspunten

"De UEFA is geïnteresseerd in alle input ter voorkoming dat een eenzijdig beeld ontstaat", verklaren de twee advocaten. "Daarom heeft zij FC Utrecht nu de mogelijkheid geboden om UEFA nog een nadere zienswijze te geven."

En dat is gelukt. "We hebben een positief gesprek gehad", zegt het tweetal. "Er blijkt wel degelijk nog flexibiliteit te zijn betreffende de bekerfinale. Wij zien na het gesprek aanknopingspunten."

Bekerfinale

FC Utrecht heeft ook de situatie in Frankrijk in het achterhoofd. De Franse bond wil de bekerfinale in augustus laten spelen, maar de KNVB benadrukt dat de lijst met de Europese deelnemers 25 mei ingeleverd moet zijn. "Maar is dat reëel als je naar de plannen van de grote competities kijkt?", vragen De Weger en Bedaux zich af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Franse voetbalbond wil met 2 bekerfinales seizoen hervatten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore