Voetbal

Opvallend: argument KNVB tegen promotie blijkt onjuist

30 april 2020 21:47 Aangepast: 30 april 2020 23:40
Beeld © Getty Images

SC Cambuur en De Graafschap promoveren dit seizoen niet naar de Eredivisie. Omdat het seizoen niet afgemaakt kan worden, besloot de KNVB geen promotie- en degradatieregeling toe te passen en een seizoen met twintig Eredivisie-teams was niet haalbaar. Echter blijken niet alle argumenten voor dat besluit te kloppen.

Dat meldt VI. De KNVB noemde namelijk dat de gemeente en politie bezwaar hadden tegen een uitgebreide Eredivisie, dat het programma te vol zou worden én dat er geen draagvlak zou zijn vanuit de Eerste Divisie. Die competitie zou daardoor te onaantrekkelijk worden.

Woensdag gaven bestuurders van de Eerste Divisie echter aan geen bezwaar te hebben tegen een Eredivisie met twintig clubs, aangezien de kans op promotie volgend jaar juist toeneemt. Zij besloten dat er een onderzoek moet komen naar de consequenties voor de Keuken Kampioen Divisie. Marc Boele, directeur Coöperatie Eerste Divisie, heeft die taak toegewezen gekregen.

Juridische stappen

De Graafschap en SC Cambuur lieten afgelopen dagen al weten zich niet neer te leggen bij het besluit van de KNVB. De twee clubs besloten gezamenlijk juridische stappen te gaan zetten om volledige openheid van zaken te krijgen over het besluitproces. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dagvaardingen Cambuur en De Graafschap de deur uit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore