Voetbal

De Bruyne wil assistrecord: 'Begrijp niet waarom assist tegen Arsenal geschrapt is'

29 april 2020 07:42 Aangepast: 29 april 2020 08:21
Beeld © Getty Images

Kevin de Bruyne hoopt dat dit seizoen van de Premier League nog wordt hervat. De Belg aast op het assistrecord en moet daarvoor nog vier keer een doelpunt aangeven.

Op dit moment is het record in handen van Thierry Henry. De Fransman gaf in het seizoen 2002/2003 20 assist voor Arsenal, terwijl De Bruyne op 16 staat. "Tijdens de hommagewedstrijd voor Vincent Kompany had ik het nog met Henry over dat record. Ik zei Thierry toen dat ik hem dit seizoen zou inhalen", zegt De Bruyne tegen Livescore.

Dat De Bruyne op dit moment op 16 assists staat, is voor hem onbegrijpelijk. "Om eerlijk te zijn heb ik het gevoel 17 assists achter mijn naam te hebben. Ik weet dat ze er een hebben weggehaald in de partij tegen Arsenal, maar waarom kan ik nog altijd niet zeggen", aldus De Bruyne.

Player of the Year

Naast het assistrecord hoopt De Bruyne op nog een prijs dit jaar: de PFA Players' Player of the Year. "Ik denk dat ik dit jaar wel een kans maak, maar er zijn andere voetballers die ook sterk presteerden" zegt hij. "Twee jaar geleden had ik de trofee al kunnen winnen, maar ik snap dat Salah hem toen kreeg. Het mooie aan voetbal is dat iedereen een andere mening heeft."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore