Voetbal

'Everton en Newcastle United melden zich voor Van de Beek'

28 april 2020 21:14 Aangepast: 28 april 2020 22:46
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Donny van de Beek kan rekenen op interesse van meerdere clubs uit het buitenland. Naast Real Madrid, Manchester United en Juventus, hebben nu ook Everton en Newcastle United belangstelling getoond voor de middenvelder van Ajax.

Dat meldt Le10Sport. In 2019 leek het erop dat Van de Beek naar Real Madrid zou vertrekken, maar dat ging toen niet door. Everton en Newcastle mengen zich nu ook serieus in de strijd. Beide clubs hopen de Oranje international binnen te halen als hij niet naar een topclub vertrekt. 

Real Madrid-trainer Zinédine Zidane is al een jaar lang gecharmeerd van Van de Beek. De Fransman ziet alleen liever spelers als Paul Pogba en N'Golo Kanté naar Madrid komen. De middenvelder zou dus een plan B zijn voor De Koninklijke.

Newcastle wordt overgenomen door kroonprins Mohammed bin Salman, eigenaar van PIF, een investeringsfonds. The Magpies zijn van plan om met de schatrijke eigenaar meerdere spelers te halen, waaronder dus Van de Beek. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van de Beek reageert op geruchten: 'Alles ligt nog open'

Everton zou op verzoek van trainer Carlo Ancelotti Van de Beek op het lijstje moeten zetten. De 23-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2022 bij Ajax. Eerder werd ook bekend dat Manchester United opnieuw een poging gaat wagen om de middenvelder naar Old Trafford te halen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Manchester United gaat opnieuw voor Van de Beek'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore